Najnovšia anketa

Plánujete si v najbližšej budúcnosti upgrade-ovať vaše domáce pripojenie? Ak áno, aké to bude?
Internet prostredníctvom káblových služieb - 27.27 %
Mobilný internet - 13.46 %
Mikrovlnné pripojenie - 15.31 %
aDSL - 16.57 %
Optické pripojenie - 14.59 %
Iné - 12.8 %

Pozrite si všetky ankety »

Náhodný výber

Corrida de TorosCorrida de Toros
Laurinská 7
Bratislava
Viac »
Centrum vedecko-technických informácií SRCentrum vedecko-technických informácií SR
Lamačská cesta 8/A
Bratislava
Viac »
ASTOR CAFFÉASTOR CAFFÉ
Mierové námestie 33
Trenčín
Viac »
La Vita RistoranteLa Vita Ristorante
Borodáčova 4
Bratislava
Viac »
Františkánske námestieFrantiškánske námestie
Františkánske námestie
Bratislava
Viac »
Hotel BelezHotel Belez
Beňova Lehota 2508
Dolný Kubín
Viac »
Mlyn RestaurantMlyn Restaurant
Stará Prievozská 18
Bratislava
Viac »
Hotel IbisHotel Ibis
Zámocká 38
Bratislava
Viac »
Primo PianoPrimo Piano
Obchodná 43
Bratislava
Viac »
ANTIK - Hlavná ulica od Dolnej brány až po OD TESCOANTIK - Hlavná ulica od Dolnej brány až po OD TESCO
Hlavná ulica
Košice
Viac »
Hotel DevínHotel Devín
Riečna 4
Bratislava
Viac »
powered by Intel

Články

Čo je to Wi-Fi
Wi-Fi (alebo Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), nie je skratka pre „Wireless Fidelity“,ako sa v niektorých prípadoch nesprávne uvádza, ale tento umelý pojem vznikol z marketingových pohnútok. Je to sada štandardov pre bezdrôtové lokálne siete LAN (WLAN) v súčasnosti založených na špecifikácii IEEE 802.11.
Viac »

História
Wi-Fi bolo vynájdené v roku 1991 vo firme NCR Corporation/AT&T (neskôr Lucent & Agere Systems) v meste Nieuwegein, Holandsko. Prvé bezdrôtové produkty (pôvodne určené pre pokladničné systémy) prišli na trh pod názvom WaveLAN s rýchlosťami 1 Mbps/2 Mbps.
Viac »

Ako to funguje
Typická Wi-Fi zostava obsahuje jeden alebo viac prístupových bodov (AP) a jedného alebo viacerých klientov. AP vysiela svoj SSID (Service Set Identifier, sieťové meno) prostredníctvom paketov nazývaných beacons (signály, majáky), ktoré sú vysielané každých 100 ms rýchlosťou 1 Mbps (najnižšia rýchlosť Wi-Fi).
Viac »

Wi-Fi a mobilné štandardy
Existujú predpovede, že Wi-Fi a súvisiace technológie nahradia mobilné telefónne siete (napr. GSM). Tomu bránia najmä: chýbajúci roaming a autentifikačné funkcie (pozri 802.1x, SIM karty a RADIUS), malá šírka prenosového pásma a obmedzený dosah Wi-Fi.
Viac »

Výhody Wi-Fi
Na rozdiel od paketových rádiových systémov, Wi-Fi využíva nelicencované rádiové pásmo a individuálny používateľ nepotrebuje súhlas miestnych úradov.
Viac »

Pozrieť všetky články »

O portáli

Wifiportal.sk je myšlienka stará už niekoľko rokov. Chvíľu však trvalo, kým sa našiel niekto, kto sa za túto myšlienku postaví. A teraz sme tu, s dobrým partnerom, vybavení chuťou do práce a prosíme Vás o pomoc. Pošlite nám informácie o Vašom hot-spote, alebo zaujímavom hot-spote vo Vašom okolí a pomôžte nám vytvoriť najväčšiu databázu hot-spotov na Slovensku. Bude slúžiť totiž Vám, fanúšikom rýchlych bezdrôtových pripojení.   Kontakt »

Orange ponúka bezplatný prístup do svojej 3G siete cez nové Wi-Fi HotSpoty

pridané: 10. 10. 2008 12:28, Aktuality, 3222 zobrazení

Orange ponúka bezplatný prístup do svojej 3G siete cez nové Wi-Fi HotSpotyVlastníci notebookov a 3G telefónov si budú môcť odteraz užívať výhody najrýchlejšej siete Orange 3G celkom bezplatne na vyhradených miestach prostredníctvom novej siete Wi-Fi HotSpotov. Spolu až v 172 predajniach Orangeu po celom Slovensku budú mať prístup na neobmedzený a bezplatný Mobilný Orange Internet.

Orange dopĺňa svoju komplexnú ponuku mobilného 3G internetu aj o novú možnosť pripojiť sa na sieť 3G prostredníctvom služby HotSpot, ktorá ponúka bezplatný Wi-Fi prístup do internetu na verejných miestach, a to prostredníctvom vybraných odberateľov služby Mobilný Orange Internet. Vďaka novému dátovému zariadeniu Wi-Fi Router Flybox, ktoré Orange do týchto prevádzok poskytne, sa budú môcť návštevníci na týchto miestach pripojiť prostredníctvom služby Mobilný Orange Internet rýchlosťou až do 7,2 Mbit/s.

172 Wi-Fi HotSpotov od Orangeu bude spustených od 10.10.2008. Návštevníci týchto miest nebudú potrebovať na prihlásenie sa do internetu prihlasovacie meno ani heslo. Bezplatný Mobilný Orange Internet môžu využívať hneď po pripojení na bezdrôtovú sieť. Všetky prevádzky ponúkajúce bezplatný prístup na Wi-Fi internet prostredníctvom bezdrôtovej Orange 3G siete budú viditeľne označené na vchodoch. Orange plánuje sprístupniť bezplatný prístup k internetu cez nové WI-FI HOTSPOTY aj v internetových kaviarňach.

Budovanie Wi-Fi HotSpotov rozširuje možnosti využívania jedinečnej siete Orange 3G. Orange týmto krokom sprístupňuje jej benefity ďalším užívateľom a zároveň si upevňuje svoje prvenstvo na poli mobilného broadbandu na Slovensku. Široko dostupná sieť Orange 3G podporujúca vysokorýchlostné dátové prenosy až do výšky 7,2 Mbit/s je v súčasnosti dostupná už pre takmer 60% populácie - v 133 mestách a ďalších viac ako 120 priľahlých obciach Slovenska, pričom Orange plánuje priebežne jej ďalšie rozširovanie.

Zdroj: Tlačová správa spoločnosti

Galéria

Orange ponúka bezplatný prístup do svojej 3G siete cez nové Wi-Fi HotSpoty

« Predchádzajúci článok "Ako na internet v obchodných centrách?"Ďalší článok "Vyhrajte 3× Eee PC od spoločnosti Intel" »

« Naspäť na zoznam aktualít

PRIDAŤ HOTSPOT   |   ZOZNAM HOTSPOTOV   |   MAPA HOTSPOTOV   |   AKTUALITY   |   ČLÁNKY   |   KONTAKT

XHTML 1.0   |   CSS 2.1   |   návštev dnes:   |   návštev celkovo: 82303   |   © webira 2008 - 2024   |   Fusion IS