Najnovšia anketa

Plánujete si v najbližšej budúcnosti upgrade-ovať vaše domáce pripojenie? Ak áno, aké to bude?
Internet prostredníctvom káblových služieb - 27.15 %
Mobilný internet - 13.44 %
Mikrovlnné pripojenie - 15.31 %
aDSL - 16.61 %
Optické pripojenie - 14.62 %
Iné - 12.87 %

Pozrite si všetky ankety »

Náhodný výber

Hotel KaskádyHotel Kaskády
Letecká 12
Sliač
Viac »
Airport SliačAirport Sliač
Letisko Sliač
Sliač
Viac »
3 café3 café
Partizánska 3/A
Banská Bystrica
Viac »
Hotel LINEASHotel LINEAS
Budovateľská 14
Prešov
Viac »
Penzión ŽivaPenzión Živa
Bijacovce 141
Bijacovce
Viac »
AgrokomplexAgrokomplex
Výstavná 4
Nitra
Viac »
Hotel AvanceHotel Avance
Medená 9
Bratislava
Viac »
ANTIK - Hala Cassosport - tribúny športovej halyANTIK - Hala Cassosport - tribúny športovej haly
Alejová 11
Košice
Viac »
AvalonAvalon
Zelinárska 2
Bratislava
Viac »
EstremoEstremo
Škultétyho 16
Bratislava
Viac »
City Hotel BratislavaCity Hotel Bratislava
Seberíniho 9
Bratislava
Viac »
powered by Intel

Články

Čo je to Wi-Fi
Wi-Fi (alebo Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), nie je skratka pre „Wireless Fidelity“,ako sa v niektorých prípadoch nesprávne uvádza, ale tento umelý pojem vznikol z marketingových pohnútok. Je to sada štandardov pre bezdrôtové lokálne siete LAN (WLAN) v súčasnosti založených na špecifikácii IEEE 802.11.
Viac »

História
Wi-Fi bolo vynájdené v roku 1991 vo firme NCR Corporation/AT&T (neskôr Lucent & Agere Systems) v meste Nieuwegein, Holandsko. Prvé bezdrôtové produkty (pôvodne určené pre pokladničné systémy) prišli na trh pod názvom WaveLAN s rýchlosťami 1 Mbps/2 Mbps.
Viac »

Ako to funguje
Typická Wi-Fi zostava obsahuje jeden alebo viac prístupových bodov (AP) a jedného alebo viacerých klientov. AP vysiela svoj SSID (Service Set Identifier, sieťové meno) prostredníctvom paketov nazývaných beacons (signály, majáky), ktoré sú vysielané každých 100 ms rýchlosťou 1 Mbps (najnižšia rýchlosť Wi-Fi).
Viac »

Wi-Fi a mobilné štandardy
Existujú predpovede, že Wi-Fi a súvisiace technológie nahradia mobilné telefónne siete (napr. GSM). Tomu bránia najmä: chýbajúci roaming a autentifikačné funkcie (pozri 802.1x, SIM karty a RADIUS), malá šírka prenosového pásma a obmedzený dosah Wi-Fi.
Viac »

Výhody Wi-Fi
Na rozdiel od paketových rádiových systémov, Wi-Fi využíva nelicencované rádiové pásmo a individuálny používateľ nepotrebuje súhlas miestnych úradov.
Viac »

Pozrieť všetky články »

O portáli

Wifiportal.sk je myšlienka stará už niekoľko rokov. Chvíľu však trvalo, kým sa našiel niekto, kto sa za túto myšlienku postaví. A teraz sme tu, s dobrým partnerom, vybavení chuťou do práce a prosíme Vás o pomoc. Pošlite nám informácie o Vašom hot-spote, alebo zaujímavom hot-spote vo Vašom okolí a pomôžte nám vytvoriť najväčšiu databázu hot-spotov na Slovensku. Bude slúžiť totiž Vám, fanúšikom rýchlych bezdrôtových pripojení.   Kontakt »

Máš ITligenciu? Develop IT!

pridané: 11. 3. 2009 11:19, Aktuality, 1248 zobrazení

Máš ITligenciu? Develop IT!Študentská organizácia AIESEC organizuje druhý ročník projektu konferencie Develop IT, ktorá sa uskutoční v dňoch 19.-20. marca 2009 v Centre vedecko technických informácií v Bratislave. Konferencia Develop IT poskytuje študentom možnosť rozvíjať a zdokonaľovať sa v IT oblasti prostredníctvom prednášok, diskusií a workshopov.

Hlavným cieľom tohtoročnej konferencie je sprostredkovať stretnutie zástupcov veľkých IT firiem so študentmi a prostredníctvom kvalitných hostí im odovzdať skúsenosti a znalosti z praxe. Ďalším cieľom projektu je ukázať kreatívnym mladým ľuďom cestu vlastného podnikania a oboznámiť ich s metódami praktického manažmentu. Program podujatia bude pozostávať z jednotlivých blokov. Konferenciu otvorí motivační príhovor podnikateľa Alexandra Cimbaľáka. Následne sú pripravené prednášky a diskusie na témy ako Finančná kríza a jej vplyv na IT sektor, Novinky, trendy a inovácie na trhu a Sociálne siete. Do programu budú včlenené aj case studies, kreatívne session, workshopy a živé diskusie s mladými ľuďmi, ktorí sa venujú IT projektom.AIESEC aj tento rok očakáva účasť najmä mladých ľudí zameraných na štúdium informačných technológií. IT študenti však nie sú jedinou cieľovou skupinou konferencie. Máme záujem prilákať aj študentov ekonomických škôl a poskytnúť im prehľad o jednom z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich sektorov. AIESEC považuje podujatie za prínosné pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť niečo viac o informačných technológiách a zdokonaliť sa v tomto obore. Viac informácií i možnosť zaregistrovať sa na konferenciu Develop IT získajú záujemcovia na web stránke www.developit.sk.

Galéria

Máš ITligenciu? Develop IT!

« Predchádzajúci článok "Nokia a ST-Ericsson vytvorili smartphone alianciu"Ďalší článok "Slovenské firmy za používanie nelegálneho softvéru zaplatia v priemere 5 000 eur" »

« Naspäť na zoznam aktualít

PRIDAŤ HOTSPOT   |   ZOZNAM HOTSPOTOV   |   MAPA HOTSPOTOV   |   AKTUALITY   |   ČLÁNKY   |   KONTAKT

XHTML 1.0   |   CSS 2.1   |   návštev dnes: 122   |   návštev celkovo: 82497   |   © webira 2008 - 2024   |   Fusion IS