Najnovšia anketa

Plánujete si v najbližšej budúcnosti upgrade-ovať vaše domáce pripojenie? Ak áno, aké to bude?
Internet prostredníctvom káblových služieb - 27.27 %
Mobilný internet - 13.47 %
Mikrovlnné pripojenie - 15.28 %
aDSL - 16.58 %
Optické pripojenie - 14.58 %
Iné - 12.82 %

Pozrite si všetky ankety »

Náhodný výber

Hotel MarleneHotel Marlene
Dedovka 1799
Oščadnica
Viac »
Mestský parkMestský park
Námestie Majstra Pavla
Levoča
Viac »
Hotel LimbachHotel Limbach
SNP 18
Limbach
Viac »
Hotel BelezHotel Belez
Beňova Lehota 2508
Dolný Kubín
Viac »
Penzión KaméliaPenzión Kamélia
Tajovského 1
Žilina
Viac »
Hotel Café RazyHotel Café Razy
Námestie sv. Egídia 58
Poprad
Viac »
Penzión BebekPenzión Bebek
Popradská 600
Fiľakovo
Viac »
Valentino ClubValentino Club
Štúrova 14
Košice
Viac »
TrojkaTrojka
Malokarpatské nám. 2
Bratislava
Viac »
Hotel BernardHotel Bernard
Starojánska 24
Liptovský Ján
Viac »
powered by Intel

Články

Čo je to Wi-Fi
Wi-Fi (alebo Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), nie je skratka pre „Wireless Fidelity“,ako sa v niektorých prípadoch nesprávne uvádza, ale tento umelý pojem vznikol z marketingových pohnútok. Je to sada štandardov pre bezdrôtové lokálne siete LAN (WLAN) v súčasnosti založených na špecifikácii IEEE 802.11.
Viac »

História
Wi-Fi bolo vynájdené v roku 1991 vo firme NCR Corporation/AT&T (neskôr Lucent & Agere Systems) v meste Nieuwegein, Holandsko. Prvé bezdrôtové produkty (pôvodne určené pre pokladničné systémy) prišli na trh pod názvom WaveLAN s rýchlosťami 1 Mbps/2 Mbps.
Viac »

Ako to funguje
Typická Wi-Fi zostava obsahuje jeden alebo viac prístupových bodov (AP) a jedného alebo viacerých klientov. AP vysiela svoj SSID (Service Set Identifier, sieťové meno) prostredníctvom paketov nazývaných beacons (signály, majáky), ktoré sú vysielané každých 100 ms rýchlosťou 1 Mbps (najnižšia rýchlosť Wi-Fi).
Viac »

Wi-Fi a mobilné štandardy
Existujú predpovede, že Wi-Fi a súvisiace technológie nahradia mobilné telefónne siete (napr. GSM). Tomu bránia najmä: chýbajúci roaming a autentifikačné funkcie (pozri 802.1x, SIM karty a RADIUS), malá šírka prenosového pásma a obmedzený dosah Wi-Fi.
Viac »

Výhody Wi-Fi
Na rozdiel od paketových rádiových systémov, Wi-Fi využíva nelicencované rádiové pásmo a individuálny používateľ nepotrebuje súhlas miestnych úradov.
Viac »

Pozrieť všetky články »

O portáli

Wifiportal.sk je myšlienka stará už niekoľko rokov. Chvíľu však trvalo, kým sa našiel niekto, kto sa za túto myšlienku postaví. A teraz sme tu, s dobrým partnerom, vybavení chuťou do práce a prosíme Vás o pomoc. Pošlite nám informácie o Vašom hot-spote, alebo zaujímavom hot-spote vo Vašom okolí a pomôžte nám vytvoriť najväčšiu databázu hot-spotov na Slovensku. Bude slúžiť totiž Vám, fanúšikom rýchlych bezdrôtových pripojení.   Kontakt »

NTT demonštroval WiFi budúcnosti

pridané: 21. 7. 2011 10:31, Aktuality, 3666 zobrazení

NTT demonštroval WiFi budúcnostiSpoločnosť Nippon Telegraph and Telephone (NTT) vytvorila prototyp systému WLAN novej generácie, ktorý využíva draft štandardu 802.11ac. Jeho fungovanie prezentovala na podujatí Wireless Technology Park (WTP) 2011, ktorý sa konal 5. až 6. júla 2011 v japonskej Jokohame.

O novom WiFi štandarde sa už toho s pomerne veľkými očakávaniami popísalo dosť, praktické skúsenosti však zatiaľ absentujú.

IEEE802.11ac je štandard bezdrôtovej LAN novej generácie umožňujúci efektívne pripojenie rýchlosťou až 1 Gbit/s. NTT plánuje komercionalizovať tento štandard v priebehu „najbližších rokov“ a ponúknuť riešenia pre kancelárie aj domácnosti. Na WTP 2011 prezentoval NTT systém, v rámci ktorého traja používatelia efektívne prenášali každý zvlášť 120 Mbit/s. Vysokorýchlostné pripojenie bežalo na priestorovo delenom multiplexe so 6x3 MIMO anténami v pásme 5 GHz. NTT použil 6 antén na vysielanie a 3 antény na príjem v rámci multi-user MIMO systému.



Štandard 801.11ac by mal byť definitívne dokončený a prijatý v roku 2013. NTT na podujatí demonštroval tiež transceiver pre pásmo milimetrových vĺn (60 GHz), s ktorým sa takisto počíta pre využitie v rámci WLAN.

Článok je prebratý z www.mobil.sk

Galéria

NTT demonštroval WiFi budúcnosti

« Predchádzajúci článok "Čo je to Wi-Fi" 

« Naspäť na zoznam článkov

PRIDAŤ HOTSPOT   |   ZOZNAM HOTSPOTOV   |   MAPA HOTSPOTOV   |   AKTUALITY   |   ČLÁNKY   |   KONTAKT

XHTML 1.0   |   CSS 2.1   |   návštev dnes: 3   |   návštev celkovo: 82298   |   © webira 2008 - 2024   |   Fusion IS