Najnovšia anketa

Plánujete si v najbližšej budúcnosti upgrade-ovať vaše domáce pripojenie? Ak áno, aké to bude?
Internet prostredníctvom káblových služieb - 27.32 %
Mobilný internet - 13.48 %
Mikrovlnné pripojenie - 15.29 %
aDSL - 16.55 %
Optické pripojenie - 14.59 %
Iné - 12.78 %

Pozrite si všetky ankety »

Náhodný výber

HAWAII PUBHAWAII PUB
Nám. Ľudovíta Štúra 13
Banská Bystrica
Viac »
AgrokomplexAgrokomplex
Výstavná 4
Nitra
Viac »
Budějovická hospodaBudějovická hospoda
Hrnčiarska 25
Košice
Viac »
Hotel Café RazyHotel Café Razy
Námestie sv. Egídia 58
Poprad
Viac »
ANTIK - OC Galéria - priestranstvo reštaurácií na poschodíANTIK - OC Galéria - priestranstvo reštaurácií na poschodí
Toryská 5
Košice
Viac »
Valentino ClubValentino Club
Štúrova 14
Košice
Viac »
Penzión ŽivaPenzión Živa
Bijacovce 141
Bijacovce
Viac »
Pizzeria RusticanaPizzeria Rusticana
Námestie Ľ. Štúra
Banská Bystrica
Viac »
Obchodné Centrum MAXObchodné Centrum MAX
Dolné hony 4587/1
Poprad
Viac »
NETOPIER PUBNETOPIER PUB
Pod Bánošom 26
Banská Bystrica
Viac »
powered by Intel

Články

Čo je to Wi-Fi
Wi-Fi (alebo Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), nie je skratka pre „Wireless Fidelity“,ako sa v niektorých prípadoch nesprávne uvádza, ale tento umelý pojem vznikol z marketingových pohnútok. Je to sada štandardov pre bezdrôtové lokálne siete LAN (WLAN) v súčasnosti založených na špecifikácii IEEE 802.11.
Viac »

História
Wi-Fi bolo vynájdené v roku 1991 vo firme NCR Corporation/AT&T (neskôr Lucent & Agere Systems) v meste Nieuwegein, Holandsko. Prvé bezdrôtové produkty (pôvodne určené pre pokladničné systémy) prišli na trh pod názvom WaveLAN s rýchlosťami 1 Mbps/2 Mbps.
Viac »

Ako to funguje
Typická Wi-Fi zostava obsahuje jeden alebo viac prístupových bodov (AP) a jedného alebo viacerých klientov. AP vysiela svoj SSID (Service Set Identifier, sieťové meno) prostredníctvom paketov nazývaných beacons (signály, majáky), ktoré sú vysielané každých 100 ms rýchlosťou 1 Mbps (najnižšia rýchlosť Wi-Fi).
Viac »

Wi-Fi a mobilné štandardy
Existujú predpovede, že Wi-Fi a súvisiace technológie nahradia mobilné telefónne siete (napr. GSM). Tomu bránia najmä: chýbajúci roaming a autentifikačné funkcie (pozri 802.1x, SIM karty a RADIUS), malá šírka prenosového pásma a obmedzený dosah Wi-Fi.
Viac »

Výhody Wi-Fi
Na rozdiel od paketových rádiových systémov, Wi-Fi využíva nelicencované rádiové pásmo a individuálny používateľ nepotrebuje súhlas miestnych úradov.
Viac »

Pozrieť všetky články »

O portáli

Wifiportal.sk je myšlienka stará už niekoľko rokov. Chvíľu však trvalo, kým sa našiel niekto, kto sa za túto myšlienku postaví. A teraz sme tu, s dobrým partnerom, vybavení chuťou do práce a prosíme Vás o pomoc. Pošlite nám informácie o Vašom hot-spote, alebo zaujímavom hot-spote vo Vašom okolí a pomôžte nám vytvoriť najväčšiu databázu hot-spotov na Slovensku. Bude slúžiť totiž Vám, fanúšikom rýchlych bezdrôtových pripojení.   Kontakt »

Marek (18) opäť zabodoval medzi najlepšími mladými vedcami!

pridané: 17. 5. 2011 15:19, Aktuality, 3941 zobrazení

Marek (18) opäť zabodoval medzi najlepšími mladými vedcami!LOS ANGELES – Slováci sa vo svete nestratia! Dôkazom je aj tohtoročný veľký úspech na celosvetovej súťaži vedy a techniky Intel ISEF v Los Angeles. Z celkovo viac ako 7 000 000 nadaných mladých ľudí sa medzi 1500 finalistov dostali aj štyria Slováci. Marekovi Buchmanovi (18) sa napokon podarilo obsadiť vynikajúce 4-té miesto v kategórií chémia!

Bratislavčan Marek bodoval na najväčšej súťaži pre mladých vedcov aj minulý rok, kedy sa so svojím projektom umiestnil na 2. mieste. Tento rok sa mu opäť podarilo presadiť Slovensko v konkurencii študentov z viac ako 60-tich krajín sveta. Marek vo svojom projekte prezentoval tri nové látky, ktoré by mohli byť v budúcnosti použité na zlepšenie OLED displejov. „Je to pre mňa obrovská česť, že som uspel vlani aj tento raz,“ tvrdí mladý študent. Na svojom projekte pracoval šesť týždňov v laboratóriách na univerzite v Hong Kongu. Ciele mladého talentovaného vedca do budúcnosti sú jasné. „Snom asi každého, kto pracuje v tejto oblasti, je raz vyhrať Nobelovu cenu. Určite aj ja sa o to budem snažiť,“ dodáva mladý maturant. Najprestížnejšou cenou súťaže boli tento rok ocenení mladí Američania Matthew Feddersen a Blake Margriff. Za projekt z oblasti liečby rakoviny získali 75 000 dolárov a cenu Gordona E. Moora.

Galéria

Marek (18) opäť zabodoval medzi najlepšími mladými vedcami!

« Predchádzajúci článok "Čo je to Wi-Fi" 

« Naspäť na zoznam článkov

PRIDAŤ HOTSPOT   |   ZOZNAM HOTSPOTOV   |   MAPA HOTSPOTOV   |   AKTUALITY   |   ČLÁNKY   |   KONTAKT

XHTML 1.0   |   CSS 2.1   |   návštev dnes: 7   |   návštev celkovo: 82265   |   © webira 2008 - 2024   |   Fusion IS