Najnovšia anketa

Plánujete si v najbližšej budúcnosti upgrade-ovať vaše domáce pripojenie? Ak áno, aké to bude?
Internet prostredníctvom káblových služieb - 27.08 %
Mobilný internet - 13.42 %
Mikrovlnné pripojenie - 15.37 %
aDSL - 16.6 %
Optické pripojenie - 14.68 %
Iné - 12.85 %

Pozrite si všetky ankety »

Náhodný výber

Au CaféAu Café
Tyršovo Nábrežie 7
Bratislava
Viac »
Interhala PasienkyInterhala Pasienky
Trnavská cesta 24
Bratislava
Viac »
Deep CaféDeep Café
Máše Haľamovej 21
Martin
Viac »
Hotel KaskádyHotel Kaskády
Letecká 12
Sliač
Viac »
Penzión BebekPenzión Bebek
Popradská 600
Fiľakovo
Viac »
ANTIK - Hlavná ulica od Dolnej brány až po OD TESCOANTIK - Hlavná ulica od Dolnej brány až po OD TESCO
Hlavná ulica
Košice
Viac »
Primo PianoPrimo Piano
Obchodná 43
Bratislava
Viac »
Long BennLong Benn
Vajnorská 100
Bratislava
Viac »
Hotel DevínHotel Devín
Riečna 4
Bratislava
Viac »
Hotel BobotyHotel Boboty
Terchová
Terchová
Viac »
Park Hotel TartufPark Hotel Tartuf
Pustý chotár 495
Beladice
Viac »
powered by Intel

Články

Čo je to Wi-Fi
Wi-Fi (alebo Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), nie je skratka pre „Wireless Fidelity“,ako sa v niektorých prípadoch nesprávne uvádza, ale tento umelý pojem vznikol z marketingových pohnútok. Je to sada štandardov pre bezdrôtové lokálne siete LAN (WLAN) v súčasnosti založených na špecifikácii IEEE 802.11.
Viac »

História
Wi-Fi bolo vynájdené v roku 1991 vo firme NCR Corporation/AT&T (neskôr Lucent & Agere Systems) v meste Nieuwegein, Holandsko. Prvé bezdrôtové produkty (pôvodne určené pre pokladničné systémy) prišli na trh pod názvom WaveLAN s rýchlosťami 1 Mbps/2 Mbps.
Viac »

Ako to funguje
Typická Wi-Fi zostava obsahuje jeden alebo viac prístupových bodov (AP) a jedného alebo viacerých klientov. AP vysiela svoj SSID (Service Set Identifier, sieťové meno) prostredníctvom paketov nazývaných beacons (signály, majáky), ktoré sú vysielané každých 100 ms rýchlosťou 1 Mbps (najnižšia rýchlosť Wi-Fi).
Viac »

Wi-Fi a mobilné štandardy
Existujú predpovede, že Wi-Fi a súvisiace technológie nahradia mobilné telefónne siete (napr. GSM). Tomu bránia najmä: chýbajúci roaming a autentifikačné funkcie (pozri 802.1x, SIM karty a RADIUS), malá šírka prenosového pásma a obmedzený dosah Wi-Fi.
Viac »

Výhody Wi-Fi
Na rozdiel od paketových rádiových systémov, Wi-Fi využíva nelicencované rádiové pásmo a individuálny používateľ nepotrebuje súhlas miestnych úradov.
Viac »

Pozrieť všetky články »

O portáli

Wifiportal.sk je myšlienka stará už niekoľko rokov. Chvíľu však trvalo, kým sa našiel niekto, kto sa za túto myšlienku postaví. A teraz sme tu, s dobrým partnerom, vybavení chuťou do práce a prosíme Vás o pomoc. Pošlite nám informácie o Vašom hot-spote, alebo zaujímavom hot-spote vo Vašom okolí a pomôžte nám vytvoriť najväčšiu databázu hot-spotov na Slovensku. Bude slúžiť totiž Vám, fanúšikom rýchlych bezdrôtových pripojení.   Kontakt »

Intel predstavil procesory Core i7, Xeon 3400 a Core i5

pridané: 9. 9. 2009 16:49, Aktuality, 2524 zobrazení

Intel predstavil procesory Core i7, Xeon 3400  a Core i5Spoločnosť Intel dnes predstavila niekoľko vysoko-výkonných desktopových a serverových procesorov, prinášajúc tak počítačom ďalšiu úroveň integrácie a inteligencie. Nová procesorová rodina Intel Core™ i5, dva nové procesory Core™ i7 a procesor Intel® Xeon série 3400 prináša mikroarchitektúru Intel Nehalem konečne aj pre mainstreamové desktopov a zároveň vstupuje na trh serverov.

Nové procesory Intel® Core™ pre spotrebiteľov
Nové procesory, donedávna kódovo označované “Lynnfield”, sú založené na úspešnej mikroarchitektúre spoločnosti Intel, Nehalem, a sú navrhnuté pre užívateľov, ktorí potrebujú prvotriedny výkon pre prácu s digitálnym videom, hry, alebo iné aplikácie. Tieto procesory spolu s novým express čipsetom Intel P55 sú dostupné od dnešného dňa.
Všetky procesory sú vyrobené bez použitia olova a halogénov1, pričom obsahujú funkciu Intel® Turbo Boost Technology. Najvýkonnejšie procesory Core i7 tiež podporujú technológiu Intel® Hyper-Threading. Kombináciou týchto prvkov ponúkne počítač absolútne “inteligentný” výkon podľa potreby a optimálnu energetickú efektívnosť v momentoch, kedy je počítač nevyťažený.

Nové čipsety prinášajú najrevolučnejšie zmeny v dizajne od objavenia PCI zbernice v roku 1990 a pripravujú tak pôdu pre prichádzajúce výpočtové platformy pre rok 2010. Intel® P55 Express čipset bude základným komponentom pre výrobu matičných dosiek na celom svete a ponúkne nové, lepšie úrovne výkonnosti a škálovateľnosti pre každého, od koncového predajca až po domáceho kutila.
Nové procesory Core i7 a i5 sú prvými procesormi spoločnosti Intel integrujúcimi 16-lane PCI Express grafický port a dvojkanálový pamäťový radič, čím umožňujú všetkým vstupným, výstupným a radiacim funkciám byť na jedinom čipe Intel P55 Express. Predchádzajúce čipsety spoločnosti Intel potrebovali dva oddelené čipy. Nové rozhranie Direct Media Interface (DMI) prepája procesor a čipset. Čipset podporuje 8 PCI Express 2.0 x1 porty (2.5GT/s) pre flexibilnú podporu zariadení. Duálne grafické karty sú podporované v konfigurácii“2x8”. Čipset tiež podporuje 6 portov SATA 3 Gb/s s Intel® Matrix Storage technológiou s RAID úrovne 0/1/5/10. Až 14 USB 2.0 portov môže byť podporovaných s integrovaným USB 2.0 Rate Matching hubom spolu s Intel® High Definition Audio pre nadštandardný digitálny zvuk. Nové procesory sú ako prvé podporované socketom Land Grid Array (LGA) 1156 a jeho technológiami.

Lepšie základné servery
Malé spoločnosti, ktoré potrebujú byť dostupné 24 hodín a 7 dní v týždni ako aj vyučujúci majú teraz o dôvod viac ako kedykoľvek predtým na kúpu účelového servera s novým procesorom Intel Xeon a čipsetom Intel® 3400 alebo 3420. Tieto nové produkty dokážu zvýšiť produktivitu malých firiem a zefektívniť posielanie mailov, prácu so súbormi, tlač a obsluhu jednoduchých web stránok. Zlepšujú taktiež vzdelávanie a umožňujú otvárať spoľahlivú spoluprácu v rámci triedy a v neposlednom rade pomáhajú vykonávať administratívne služby oveľa efektívnejšie. Servery sú poháňané procesormi Xeon 3400, ktoré sú spoľahlivejšie, ako desktopové systémy vďaka prvkom ako napríklad Error Correcting Code a RAID 0/1/5/10 pre serverové operačné systémy. Sú navrhnuté tak, aby pomohli malým firmám umožňujúc nárast predajných transakcií až do 64%2 a o 56% rýchlejšou odozvou. Tieto novinky sú možné vďaka mikroarchitektúre Intel Nehalem a 4x zväčšenej pamäťovej kapacite (32 GB). Technológie Intel® Turbo Boost a Intel® Hyper-Threading umožňujú týmto serverom automatickú adaptáciu ich výkonu podľa potrieb. Medzi dnes predstavenými procesormi je taktiež Intel® Xeon® L3426, nízko-napäťová verzia, ktorá ponúka až 188% zlepšenie energetickej efektívnosti v porovnaní s predchádzajúcou generáciou Intel® Xeon® X3380. Intel® Xeon® L3426 taktiež umožní stavbu inovatívnych serverových foriem pre obmedzené priestorové a teplotne-náročné prostredia. Pre viac informácií o týchto produktoch navštívte www.intel.com/xeon.

Galéria

Intel predstavil procesory Core i7, Xeon 3400  a Core i5Intel predstavil procesory Core i7, Xeon 3400  a Core i5Intel predstavil procesory Core i7, Xeon 3400  a Core i5

« Predchádzajúci článok "Bezdrôtové Benátky"Ďalší článok "Najlacnejší internet stojí mesačne na Slovensku priemerne 12,28 eura" »

« Naspäť na zoznam aktualít

PRIDAŤ HOTSPOT   |   ZOZNAM HOTSPOTOV   |   MAPA HOTSPOTOV   |   AKTUALITY   |   ČLÁNKY   |   KONTAKT

XHTML 1.0   |   CSS 2.1   |   návštev dnes: 1   |   návštev celkovo: 82596   |   © webira 2008 - 2024   |   Fusion IS