Najnovšia anketa

Plánujete si v najbližšej budúcnosti upgrade-ovať vaše domáce pripojenie? Ak áno, aké to bude?
Internet prostredníctvom káblových služieb - 27.1 %
Mobilný internet - 13.45 %
Mikrovlnné pripojenie - 15.34 %
aDSL - 16.6 %
Optické pripojenie - 14.62 %
Iné - 12.88 %

Pozrite si všetky ankety »

Náhodný výber

Kaviareň BlueBellKaviareň BlueBell
Hlavná 22
Košice
Viac »
Hotel LINEASHotel LINEAS
Budovateľská 14
Prešov
Viac »
Hotel SobotaHotel Sobota
Kežmarská 988/15
Spišská Sobota
Viac »
Autobusová stanicaAutobusová stanica
Križovatka 6
Banská Štiavnica
Viac »
ApollonApollon
Panenská 24
Bratislava
Viac »
Au CaféAu Café
Tyršovo Nábrežie 7
Bratislava
Viac »
Savana cafeSavana cafe
Jilemnického 7053/3
Trenčín
Viac »
WALL STREET PIZZA & BARWALL STREET PIZZA & BAR
Volgogradská 1
Prešov
Viac »
Valentino ClubValentino Club
Štúrova 14
Košice
Viac »
TrojkaTrojka
Malokarpatské nám. 2
Bratislava
Viac »
Hotel MýtoHotel Mýto
Hlavná 492
Mýto pod Ďumbierom
Viac »
powered by Intel

Články

Čo je to Wi-Fi
Wi-Fi (alebo Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), nie je skratka pre „Wireless Fidelity“,ako sa v niektorých prípadoch nesprávne uvádza, ale tento umelý pojem vznikol z marketingových pohnútok. Je to sada štandardov pre bezdrôtové lokálne siete LAN (WLAN) v súčasnosti založených na špecifikácii IEEE 802.11.
Viac »

História
Wi-Fi bolo vynájdené v roku 1991 vo firme NCR Corporation/AT&T (neskôr Lucent & Agere Systems) v meste Nieuwegein, Holandsko. Prvé bezdrôtové produkty (pôvodne určené pre pokladničné systémy) prišli na trh pod názvom WaveLAN s rýchlosťami 1 Mbps/2 Mbps.
Viac »

Ako to funguje
Typická Wi-Fi zostava obsahuje jeden alebo viac prístupových bodov (AP) a jedného alebo viacerých klientov. AP vysiela svoj SSID (Service Set Identifier, sieťové meno) prostredníctvom paketov nazývaných beacons (signály, majáky), ktoré sú vysielané každých 100 ms rýchlosťou 1 Mbps (najnižšia rýchlosť Wi-Fi).
Viac »

Wi-Fi a mobilné štandardy
Existujú predpovede, že Wi-Fi a súvisiace technológie nahradia mobilné telefónne siete (napr. GSM). Tomu bránia najmä: chýbajúci roaming a autentifikačné funkcie (pozri 802.1x, SIM karty a RADIUS), malá šírka prenosového pásma a obmedzený dosah Wi-Fi.
Viac »

Výhody Wi-Fi
Na rozdiel od paketových rádiových systémov, Wi-Fi využíva nelicencované rádiové pásmo a individuálny používateľ nepotrebuje súhlas miestnych úradov.
Viac »

Pozrieť všetky články »

O portáli

Wifiportal.sk je myšlienka stará už niekoľko rokov. Chvíľu však trvalo, kým sa našiel niekto, kto sa za túto myšlienku postaví. A teraz sme tu, s dobrým partnerom, vybavení chuťou do práce a prosíme Vás o pomoc. Pošlite nám informácie o Vašom hot-spote, alebo zaujímavom hot-spote vo Vašom okolí a pomôžte nám vytvoriť najväčšiu databázu hot-spotov na Slovensku. Bude slúžiť totiž Vám, fanúšikom rýchlych bezdrôtových pripojení.   Kontakt »

Wifiportal.sk s prvými výsledkami

pridané: 17. 11. 2009 15:58, Aktuality, 1736 zobrazení

Wifiportal.sk s prvými výsledkamiOficiálne prvé výročie portál mapujúci slovenské hotspoty oslávil už pred niekoľkými týždňami, no s oslavami prichádza až dnes, po získaní a vyhodnotení výsledkov medziročných analýz. Tieto čísla ukázali, že na stránku wifiportal.sk zavítalo počas prvého roka presne 15 330 návštev z celého sveta*.

Videní je omnoho viac, presne 68 666. Slovensko samozrejme vedie, no hneď po druhej Českej Republike tretie miesto obsadilo Anglicko, za ktorým zaostávajú iba o 5 návštev Spojené štáty americké. Nájdeme tu však aj Čínu, Rusko, Austráliu, Juhoafrickú republiku, alebo Čile. Nejde iba o rýchle prekliky, priemerný čas strávený na stránke dosahuje 3 minúty.

Zo spomínaných 15 330 návštev tvorilo vyše 80% nových návštevníkov a takmer 20% z klientov sa na portál zvyčajne aj vráti. Pokiaľ ide o počet hotspotov, tie počas roka úspešne pribúdali a ich počet sa takmer zdvojnásobil. Dnes ich je dohromady presne 307. Vzhľadom na to, že plány portálu sú ambicióznejšie, okrem zaujímavých ankiet, ku ktorým sa v blízkej budúcnosti vrátime, wifiportal.sk zanedlho spustí aj prvú súťaž. Táto súťaž odštartuje už 1.decembra 2009 a jej cieľom bude získať nové, kvalitné informácie o existujúcich hotspotoch priamo od svojich čitateľov a návštevníkov. Súťažiť sa bude o hodnotné ceny, ktoré do súťaže venovala spoločnosť Intel, už dnes ale vieme, že budú stáť za to.

„Návštevnosť nášho portálu nedosahuje astronomických čísiel, no ide o relatívne skromný projekt, i keď s veľkými ambíciami, ktorého propagáciu chceme postaviť na inej báze, ako obrovských marketingových investíciách,“ hovorí Branislav Matliak, manažér projektu. „Samozrejme sme pri spustení využili aj bannerovú kampaň na špecializovaných webstránkach, no ozajstný nárast návštevnosti sme zaznamenali až vďaka sociálnym sieťam. S nimi budeme rozhodne spolupracovať aj naďalej, pripravujeme vyhodnotenie prvých ankiet, našu prvú súťaž spustíme prvého decembra a už dnes uvažujeme aj o ďalších možnostiach, “ dodal Matliak.
O projekte Wifiportal.sk
Wifiportal.sk. Projekt, ktorý vznikol počas leta 2008 má za cieľ zhromaždiť na jednom mieste informácie o všetkých bezdrôtových prístupových bodoch na Slovensku a vytvoriť ich prehľadnú, užívateľsky príjemnú mapu. Tento portál nebude slúžiť iba pre lokálnych užívateľov, v krátkom čase bude k dispozícii aj jeho anglická verzia, určená najmä pre propagáciu medzi turistami a návštevníkmi Slovenska.

* Podľa údajov pochádzajúcich zo servera Google Analytics®.

Galéria

Wifiportal.sk s prvými výsledkami

« Predchádzajúci článok "Microsoft chystá nový Wi-Fi adaptér pre X360"Ďalší článok "Hlasujte a zvoľte najlepšiu sci-fi poviedku" »

« Naspäť na zoznam aktualít

PRIDAŤ HOTSPOT   |   ZOZNAM HOTSPOTOV   |   MAPA HOTSPOTOV   |   AKTUALITY   |   ČLÁNKY   |   KONTAKT

XHTML 1.0   |   CSS 2.1   |   návštev dnes: 2   |   návštev celkovo: 82548   |   © webira 2008 - 2024   |   Fusion IS