Najnovšia anketa

Plánujete si v najbližšej budúcnosti upgrade-ovať vaše domáce pripojenie? Ak áno, aké to bude?
Internet prostredníctvom káblových služieb - 27.23 %
Mobilný internet - 13.44 %
Mikrovlnné pripojenie - 15.29 %
aDSL - 16.61 %
Optické pripojenie - 14.59 %
Iné - 12.83 %

Pozrite si všetky ankety »

Náhodný výber

Café CaféCafé Café
Ventúrska 2
Bratislava
Viac »
Schlossberg caféSchlossberg café
Mikulášska 8
Bratislava
Viac »
Hotel Café RazyHotel Café Razy
Námestie sv. Egídia 58
Poprad
Viac »
Apartmánový dom FantáziaApartmánový dom Fantázia
1.mája 26
Poprad
Viac »
Penzión BebekPenzión Bebek
Popradská 600
Fiľakovo
Viac »
NETOPIER PUBNETOPIER PUB
Pod Bánošom 26
Banská Bystrica
Viac »
TrojkaTrojka
Malokarpatské nám. 2
Bratislava
Viac »
Pension BanderiumPension Banderium
Nám. M. R. Štefánika 11
Komárno
Viac »
Hotel EdenHotel Eden
Winterova 60
Piešťany
Viac »
Deep CaféDeep Café
Máše Haľamovej 21
Martin
Viac »
powered by Intel

Články

Čo je to Wi-Fi
Wi-Fi (alebo Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), nie je skratka pre „Wireless Fidelity“,ako sa v niektorých prípadoch nesprávne uvádza, ale tento umelý pojem vznikol z marketingových pohnútok. Je to sada štandardov pre bezdrôtové lokálne siete LAN (WLAN) v súčasnosti založených na špecifikácii IEEE 802.11.
Viac »

História
Wi-Fi bolo vynájdené v roku 1991 vo firme NCR Corporation/AT&T (neskôr Lucent & Agere Systems) v meste Nieuwegein, Holandsko. Prvé bezdrôtové produkty (pôvodne určené pre pokladničné systémy) prišli na trh pod názvom WaveLAN s rýchlosťami 1 Mbps/2 Mbps.
Viac »

Ako to funguje
Typická Wi-Fi zostava obsahuje jeden alebo viac prístupových bodov (AP) a jedného alebo viacerých klientov. AP vysiela svoj SSID (Service Set Identifier, sieťové meno) prostredníctvom paketov nazývaných beacons (signály, majáky), ktoré sú vysielané každých 100 ms rýchlosťou 1 Mbps (najnižšia rýchlosť Wi-Fi).
Viac »

Wi-Fi a mobilné štandardy
Existujú predpovede, že Wi-Fi a súvisiace technológie nahradia mobilné telefónne siete (napr. GSM). Tomu bránia najmä: chýbajúci roaming a autentifikačné funkcie (pozri 802.1x, SIM karty a RADIUS), malá šírka prenosového pásma a obmedzený dosah Wi-Fi.
Viac »

Výhody Wi-Fi
Na rozdiel od paketových rádiových systémov, Wi-Fi využíva nelicencované rádiové pásmo a individuálny používateľ nepotrebuje súhlas miestnych úradov.
Viac »

Pozrieť všetky články »

O portáli

Wifiportal.sk je myšlienka stará už niekoľko rokov. Chvíľu však trvalo, kým sa našiel niekto, kto sa za túto myšlienku postaví. A teraz sme tu, s dobrým partnerom, vybavení chuťou do práce a prosíme Vás o pomoc. Pošlite nám informácie o Vašom hot-spote, alebo zaujímavom hot-spote vo Vašom okolí a pomôžte nám vytvoriť najväčšiu databázu hot-spotov na Slovensku. Bude slúžiť totiž Vám, fanúšikom rýchlych bezdrôtových pripojení.   Kontakt »

FiberNet alebo FiberTV už v 25 000 domácnostiach

pridané: 18. 3. 2009 19:49, Aktuality, 1709 zobrazení

FiberNet alebo FiberTV už v 25 000 domácnostiachNajmodernejšia optická sieť od Orangeu je dostupná už pre viac ako 270 000 domácností v 12 mestách Slovenska. Orange si tak stále zachováva náskok v budovaní optickej siete, o služby ktorej zaznamenáva rastúci záujem. Počet zákazníkov, ktorí využívajú FiberNet, FiberTV, Pevnú linku alebo dvoj, či trojkombináciu týchto služieb, stúpol od začiatku roka 2009 na 25 tisíc domácností.

Najväčší záujem je o najrýchlejší internet pre domácnosti na Slovensku, FiberNet. Z celkového počtu zákazníkov služieb Orange Doma využíva FiberNet ako samostatnú službu až 48,7% zákazníkov, ďalších 51% v kombinácii s inými službami Orange Doma. Za najväčší benefit FiberNetu považujú zákazníci rýchlosť a stabilitu služby a priaznivý pomer medzi jej cenou a výkonom. „Prieskumy nám dokazujú, že užívatelia, ktorí už vyskúšali naše optické pripojenie, sa už nechcú vrátiť k starším formám pevného pripojenia. Keďže rastie nielen počet zariadení pripojených v domácnostiach na internet, ale aj nároky na rýchlosť internetového pripojenia, zákazníci, ktorí internet cez optiku do domu vyskúšali, deklarujú, že takáto vysokorýchlostná prípojka má pre nich porovnateľný význam, ako pripojenie domácnosti na elektrinu alebo na plyn. Zaviesť optiku pre nich prakticky znamená vyriešiť otázku internetového pripojenia na desaťročia dopredu, pretože jej možnosti len ťažko prekoná iná technológia,“ hovorí Ivan Marták, riaditeľ úseku stratégie a regulačných vzťahov spoločnosti Orange Slovensko.

Podľa štatistík Orangeu rastú aj nároky domácností na rýchlosť pripojenia. Kým v roku 2007 bol najväčší záujem o pripojenie rýchlosťou 15 Mbit/s, v súčasnosti najobľúbenejším programom je FiberNet Klasik s rýchlosťou do 30 Mbit/s. Najrýchlejší internet pre domácnosti – FiberNet – umožňuje dnešným užívateľom surfovať rýchlosťami až do 70 Mbit/s. Vďaka možnostiam optickej technológie však dokáže Orange zvyšovať v budúcnosti rýchlosti prakticky bez obmedzenia a bez toho, aby si to vyžadovalo technické zásahy na prípojke na strane zákazníka.

V reakcii na rastúci záujem zákazníkov o optické pripojenie Orange aj v roku 2009 pokračuje v budovaní svojej optickej infraštruktúry, ktorá je dnes najväčšou sieťou FTTH (Fiber To The Home, optika do domu) na Slovensku. V najväčšej miere sa Orange zameria na zahusťovanie pokrytia v lokalitách, kde už sieť vybudovanú má.

Galéria

FiberNet alebo FiberTV už v 25 000 domácnostiach

« Predchádzajúci článok "Nokia požičala 640 miliónov USD na financovanie výskumu a vývoja Symbian technológie"Ďalší článok "Svetové tržby z predaja mobilných hier vzrástli v roku 2008 na 5,4 miliardy dolárov" »

« Naspäť na zoznam aktualít

PRIDAŤ HOTSPOT   |   ZOZNAM HOTSPOTOV   |   MAPA HOTSPOTOV   |   AKTUALITY   |   ČLÁNKY   |   KONTAKT

XHTML 1.0   |   CSS 2.1   |   návštev dnes: 14   |   návštev celkovo: 82338   |   © webira 2008 - 2024   |   Fusion IS